Reforma de l’estudi de Voltes

  • inici  2021
  • promotora   Voltes cooperativa d'arquitectura SCCL
  • lloc   Vallcarca, Barcelona

rehabilitació i reforma

La reforma de l’estudi de Voltes Cooperativa ha estat dissenyada de forma col·lectiva amb la participació de totes les sòcies a través de diferents sessions de treball. La proposta respon a la voluntat d’optimitzar i millorar l’espai de treball, buscant alliberar el màxim l’espai i concentrant els nuclis de serveis. En aquest sentit el disseny respon a un aprofitament òptim de l’espai, pensant al detall els nous elements de mobiliari construïts. La intervenció de reforma ha sigut integral, actuant tant en planta baixa com en l’altell, centrant-se en un canvi de distribució i en la creació de mobiliari que dona resposta a diferents serveis: l’escala, el bany, i l'office.

La proposta es composa d’una pastilla de serveis i emmagatzematge que facilita tenir lliure tant l’espai de baix com l’espai de l’altell. Aquesta pastilla de serveis està configurada per una escala amb armaris integrats, sota la qual s’incorpora un petit office-cuina i finalment recull el bany que queda separat de l’espai office. Aquesta pastilla de serveis es materialitza amb una estructura i acabats de fusta i ceràmica que combina diferents tonalitats per donar més calidesa a l’espai. Aquesta combinació d’acabats de la fusta, blanc lacat i fusta, dóna caràcter a tota la intervenció.

La intervenció a l’altell inclou un nou paviment de fusta laminada i la construcció d’un moble com a suport de tot el material d’oficina del que disposa la cooperativa. Aquest espai s’ha reconvertit en l’espai copisteria i de treball i/o reunions pel nou caràcter més d’oficina i no tant polivalent, a diferència de l’espai de planta baixa que permet acollir més activitats.

L’obra i realització del nou mobiliari dissenyat a mida ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Dani Urbina i Mima Works fusters. Els treballs d’instal·lacions i construcció han sigut realitzats per Joan Clua. Per últim les fotografies de l’espai han estat realitzades per Arbe.

·

Col.laboradores

Projectes relacionats