Transformació del pati de l’Escola Drassanes

  • inici  Desembre 2017
  • promotor  Escola Drassanes
  • lloc  Barcelona
  • formació crítica
  • instal.lacions sostenibles

[:ca]transformació de patis[:es]transformación de patios[:en]payground transformation[:], tallers d'autoconstrucció

El projecte de transformació i millora dels espais exteriors de l’Escola Drassanes és una col·laboració amb el Col·lectiu.6 i Coeducacció. Aquests, s’han centrat en la diagnosi de la problemàtica i l’estat actual del pati, mentre Voltes ha realitzat en el disseny d’elements i la dinamització dels tallers.

Fins al moment, s’ha fet una primera fase de disseny dividida en dues sessions amb els grups motors, formats pels representants de cada classe, professorat, pares i mares i monitors i monitores de menjador.

S’han fet dos tallers de construcció: a la primera s’ha fet el rocòdrom, el parterre de plantes i una sèrie de dibuixos amb trapillo per a les plantes enfiladisses. S’han instal·lat també elements com pneumàtics, i s’ha preparat un hort.

A la segona, s’ha realitzat el sorral i una taula d’experimentació. Es tracta d’una taula accessible per persones amb cadira de rodes, i està pensada per a promoure el joc lliure i abstracte.

En els propers tallers es planteja la millora acústica d'una part porxada del pati (per tal de poder-hi realitzar activitats tranquil·les) i construir més elements de joc per als infants, dues taules d’experimentació i algunes actuacions per a desplaçar i aprofitar el mobiliari existent.



Col.laboracions