Reforma de la Carolina i l’Omar

  • inici  Maig 2016
  • promotor  Particular
  • lloc  Sarrià, Barcelona
  • arquitectura conscient

arquitectura sostenible, eficiència energètica

El projecte consisteix en canviar l’ús d’unes antigues oficines situades al carrer Copèrnic, al carri de Sant Gervasi de Barcelona, alhora que fer les obres necessàries per a transformar-les en un habitatge per a l’Omar, la Carolina, el seu fill i una amiga, la Violeta.

Es tracta d’un primer pis de 130m2, on una de les façanes estava orientada al carrer i l’altra a un pati interior. Aconseguir l’entrada de llum natural a totes les estances va ser fonamental: la intervenció busca deixar passar la llum entre unes habitacions i altres, mitjançant portes corredisses que poden amagar-se i convertir-se en part de la paret.

Un espai central destinat a cuina, menjador i sala d’estar recorre la casa entre els dos extrems, on es troben habitacions espaioses, vinculades als seus respectius banys, i amb zones d’estudi pròpies. D’aquesta manera, també es permet aïllar dues zones acústicament. El rebedor d’accés, permet dividir l’habitatge en dos espais: un que recull la zona més comunitària, i l’altre on s’hi situa una habitació i un petit estudi més tranquil. Aquesta distribució permet que actualment visquin una família en una part, i una amiga a l’altra.

La reforma ha estat realitzada en col·laboració amb Martín Sánchez, arquitecte.