Reforma interior d’un àtic a Castelló

  • inici  Juny 2017
  • promotor  Particular
  • lloc  Castelló de la Plana

arquitectura sostenible

La proposta consisteix en adequar un pis de 66 m2 a les necessitats d’una parella que hi realitza visites ocasionals. L’habitatge, construït als anys 60, disposava de 3 habitacions, sala d’estar, cuina i bany. Aquestes estances s’organitzen a través d’un passadís extens que organitza la circulació des de l’entrada fins a la sala d’estar, al voltant d’un pati interior central.

La nova distribució aprofita els recorreguts necessaris al voltant del pati central per ubicar el programa de cuina i bany, evitant així destinar gran part de la superfície a passadís, i generant espais molt més amplis i diàfans, vinculats a la façana.

També s’ha tractat de posar en valor l’entrada de llum de totes les façanes exteriors i del pati interior, deixant lliure l’espai per a una sala gran i deixant passar la llum per sobre del bany, aquest molt ampli i lluminós. Aquest fet s’ha aconseguit fent que les parets no arribin al sostre, sinó que existeix una tarja de vidre que dona aquesta sensació d'espaiositat.

Així, un pis de petites dimensions i amb una distribució en forma de “U”, es converteix en una sèrie d’estances àmplies i connectades, amb la sensació d’un sol espai unitari.

Voltes ha dut a terme el projecte i la direcció d’obra, en col·laboració Cristobal Garcia, que ha gestionat l’obra i els industrials.